Doktorn sade åt henne att sluta dricka gurkmejan!

När Lena fick bröstcancern konstaterad var det i helt rätt skede. Den var fortfarande mycket liten och upptäcktes under en rutin mammografi. En operation bokades genast in och Lena förberedde sig på detta mentalt och fysiskt.

Lena hade för vana att dricka ett glas vatten med en halv tesked gurkmeja varje morgon. Det hade hon gjort i några veckors tid när det blev dags för strålningsbehandlingar efter den lyckade operationen.

Vid besök hos läkare inför strålbehandlingen påpekade läkaren att det var uppenbart att Lenas immunförsvar var i riktigt gott skick. Hon berättade då om sin morgondrink. Läkaren sade åt henne att sluta med gurkmejan på en gång för annars skulle inte strålbehandlingen ge den önskade effekten.

Lena blev mycket förvånad för även om hon hade känslan av att gurkmejan faktiskt gjorde något bra för henne hade hon inte tänkt sig att det var så pass att en läkare skulle be henne sluta med den.

Strålbehandlingen gick bra och därefter började Lena med sin gurkmeja på tom mage direkt på morgonen igen. Nu vet hon att det inte bara rör sig om placeboeffekt. Hade det varit så hade en läkare från skolmedicinen aldrig bett henne om att ta en paus från gurkmejan under strålbehandlingarna.