massage smidighet

Massage och friskvård blir viktigare med åldern

När vi blir äldre så börjar lederna gnissla och det kan ha olika skäl. Men en sak är säker. Den som håller igång med friskvård och massage bromsar denna utveckling. Det finns så många spännande personliga berättelser om personer som börjar med träning på ålderns höst. Det är aldrig försent att börja med massage och träning som en naturlig del av din vardag!

Träning ger livskvalitet och umgänge

Att börja gå på gymmet som pensionär är inte bara bra för din fysiska hälsa. När du kör gummibandsövningar i grupp eller deltar i andra typer av träningspass så träffar du andra människor. Bara för att du är äldre så betyder det inte att det måste vara pass för seniorer.

Numera är det mycket vanligt att gym har gruppträning på olika nivå. Det här innebär att du kan börja från grunden med en blandad grupp av människor. Det är något som ger både hälsa och livskvalitet. Om det inte finns något gym nära dig kanske du kan finna en personlig tränare som kan skapa en grupp med flera som vill komma igång med träningen liksom du.

Det här kan vara ett härligt sätt att träffa nya vänner på. Träningen blir er knytpunkt och det gemensamma intresse ni kommer igång med. Sedan är det bara att bygga på med andra aktiviteter som ni kan föreslå då ni börjar lära känna varandra bättre.

träning på gym

En stark kropp ökar säkerheten i vardagen

Det finns goda anledningar till att bygga muskler som äldre. Det är inte så att du måste se ut som en bodybuilder men det är möjligt. Det allra viktigaste är det stöd dina muskler kommer att ge din kropp. Även om kroppen på ett naturligt sätt slits och blir svagare med åldern så har du alltid möjligheten att kompensera med muskler.

Det här är ett helt fantastiskt koncept. Betänk vad du kan göra med händer som tycks tappa sin styrka och inte längre orka med vardagssysslor som att stryka och diska. Om de blir starkare och sitter på armar som också orkar så blir det ju väldigt stor skillnad!

Massagen ökar smidigheten i din kropp

Massagen får också betydelse för hur du kommer att klara din vardag. Att böja sig för att ta hand om den egna hygienen kan ses som självklar upp till en viss ålder då det blir svårare. Men det här går att motverka med välgörande massage. Leder och muskler kan hållas i trim och då blir det lättare att leva på ett självständigt sätt.

Även om du rent praktiskt kan böja dig och har viss smidighet så är det klart att det är en fördel om denna smidighet blir ännu bättre. För den som lider av smärta till följd av stelhet och kanske sjukdom så är det också bra att veta att massage kan ha omedelbar smärtlindrande effekt.