När doktorn säger att du behöver träna

Hur kan du börja röra mer på dig då du känner att du helst inte vill komma andra människor för nära? Det var en fråga som blev högst aktuell under 2020 och 2021 då världspandemin var i allas tankar.

Träna utan att gå på gym

Det spelar ingen roll om du inte har någon tidigare erfarenhet av att träna konditionsträning och styrka. Det går att komma igång med detta hemma utan att betala för ett medlemskap på gym. Promenader kan du ta i stort sett i alla väder.

En promenad på 20 minuter som är i rask takt är allt som du behöver per dag för att göra skillnad. Denna promenad kan du följa med enkel gummibandsträning. Sök efter en video på nätet som visar några gummibandsövningar. Du kan också hitta beskrivningar av dessa som du kan skriva ut.

Med gummibandsövningar kan du snabbt jobba med muskler utan annan utrustning än gummibandet. Det här är skonsam träning som ger resultat. Den kan utföras hemma i alla rum och även när du reser.

När doktorn säger att du behöver träna regelbundet kan du alltså dra igång med daglig promenad samt gummibandsträning. Det är allt du behöver och du kan komma riktigt långt med detta!