Träna mer med hjälp av en app

Visst har du en smartphone? Du vill ju whatsappa med barn och barnbarn. Fast visste du att du även kan använda din smartphone för att träna mer. Det finns nämligen supersmarta appar som är till för att hjälpa dig med din träning.

Ett exempel på detta är Workout for Women som du kan ladda ner gratis från Google Play. Den här appen har reklam som sponsrar kostnaden av att driva den så du kan använda den även med normal pension. Det finns precis samma typer av appar för män som efter 60 vill bygga rutnät på magen.

Doktorn säger att du ska träna

När doktorn säger att du ska träna mer kan det kännas supersvårt. Du vill röra på dig och har köpt bra skor och gummiband men det gäller ju att komma loss och verkligen röra på sig. Många gånger ligger svårigheten i att du tar på dig för mycket på en gång.

Med ovan nämnda appen börjar du med 2 till 3 minuters träning per dag och du behöver inga redskap eller särskilda träningskläder. Det här gör att du känner att du visst kan göra det för det är så enkelt. Med tiden blir det mer och till sist tränar du i likhet med en person som är hälften så gammal som du är!

Det finns också appar som kan hjälpa dig att promenera mer helt enkelt för att du räknar steg och försöker nå ett visst mål varje dag. Den här typen av appar kan du använda hemma såväl som då du är på semester och har möjlighet att få in fler steg till exempel på en strand.