Vilka vitaminer ska du ta?

Vitaminer får du i dig med kosten men det kan förstås vara så att du riskerar brist på vissa mineraler och vitaminer beroende på vad du äter och hur din fysik ser ut. Om du funderar på vilka vitaminer som du bör få i dig mer av finns det några som kan vara särskilt bra att se på.

C-vitamin är ett råd som är vanligt och det är inte konstigt. C-vitaminet är ju känt för att hjälpa vårt immunförsvar. Om du inte äter mycket frukt och grönsaker bör du se på bra kosttillskott för detta vitamin.

Ett tips är att dricka C-vitamin i vatten. Du kan köpa pulver som du sedan tillsätter i en flaska med vatten. Drick från denna flaska under dagen för att sprida vitaminintaget. Då kan din kropp ta upp mer av det viktiga vitaminer och det kan göra skillnad för din hälsa.

D-vitamin får vi av solen

När solens strålar värmer din hud händer det en massa spännande saker. En process som kommer att förse din kropp med D-vitamin går igång. Men hur ofta är du i solen? Även om du har varit noga med att sola under åren som gått är det inte säkert att du just nu har tillräckligt goda nivåer av D-vitamin.

På grund av detta kan det här vara ett vitamin som du vill få i dig lite extra av. Välj en riktigt bra sort men överdriv inte. Det är inte bra att få i sig för mycket D-vitamin.

Zink är också viktigt

Vi ska också lägga till zink då detta är något som tydligen är särskilt viktigt vad gäller sjukdomen Covid-19. Genom att ta zink i form av kosttillskott hjälper du din kropp oavsett om du har drabbats av Corona eller inte.