solning i solarium

Även solning i solarium kan ge god hälsoeffekt

Att sola är skönt och även äldre tycker om att ha en brun ton på huden. Detta eftersom det ger det som vi skandinaver ofta kallar för frisk look. Men samtidigt är det ju så att en del kritiserar det ständiga solandet och menar att det är farligt. Fast då ska det nämnas att vi numera vet att även solning i solarium kan vara bra för hälsan.

Fåfänghet försvinner inte med åldern

Bara för att vi blir äldre så slutar vi inte intressera oss för sådant som gör oss vackra. Att sola är traditionellt något vi gör för att få den där friska bruna färgen. De som tränar kanske också sysslar med melanotan spray eller spruta för att få färgen året om.

Ett annat sätt är att sola i solarium och det är det många pensionärer som tycker om att göra. Om du har haft dåligt samvete för att du trodde att detta enbart är för din fåfängas skull så ska du veta att det kan vara mycket mer än så.

Solarium kan ge dig D-vitamin

När du ser på vilka vitaminer du ska ta så är D alltid med på listan. Skelett och immunförsvar måste få D. Detta kan du få via kosten men också direkt med solens strålar. Nu har forskning också visar att solarium är en bra källa till D-vitamin.

Det är en studie från Kanada som visar att moderna solarium kan ge oss mer D-vitamin. Om du solar regelbundet i solarium utan att bränna dig så kan det leda till att du får optimala D-vitaminnivåer på >100nmol/L. Detta även på vintern!

Det här är ju fantastiska nyheter för dig som tycker att det av olika skäl är svårt att få i sig tillräckligt med vitamin D via kosten och som dessutom tycker om att sola solarium med jämna mellanrum. Du solar definitivt för hälsans skull samtidigt som du får den fina bruna färgen som du vill ha på armar och ben.

Fast vi måste flagga för att solariets UV-strålar ger samma negativa effekter som de som solens strålar ger. Du måste alltså använda ett bra UV-skydd även då du solar solarium.

Saker vi gör för vår hälsa för att må bra själsligt

Något som kan vara viktigt att ta upp i detta sammanhang är att det inte är så dumt att göra saker vi tycker om för vår hälsa. Om du väljer att dricka gurkmeja för ditt immunförsvar så kanske det också är så att du gillar smaken. Det blir en härlig vana som du trivs lite extra bra med.

På samma sätt är det med solningen. Du får en skön vilostund i solariet och du kanske tar tillfället i akt att jobba med din andning och meditation. Detta är sådant som gör att solningen sprider hälsa i din kropp på ett otroligt effektivt sätt.

glad solning

När du sedan ser dig i spegeln och blir glad av den bruna färgen så är det något som ytterligare bidrar till din glädje och goda hälsa!